kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Keresni a jó beállítást, várni az ideális pillanatot

sabina4117Pénteken este a lendvai Színház- és Hangversenyterem előcsarnokában nyílt meg Magyar Sabina lendvai amatőr fotós, a Ljubljanai Egyetem Építészeti és Geodéziai Kara hallgatójának „Izbrano urbano” című fotókiállítása.
„A fényképek mindennapjaink részévé váltak, azonban a létrejött képek nagy mennyisége miatt a többségükről gyakran megfeledkezünk” – vélekedik Sabina. Elmondása szerint már középiskolás korától megfontoltan fényképez: keresi a megfelelő szöget, várja az ideális pillanatot. A kiállított fényképek Európában, az Egyesült Államokban, valamint Ázsia különböző országaiban, városaiban tett utazásai során készültek, ahol minden alkalommal a helybeli kultúrát és az építészetet próbálta lencsevégre kapni.
A kiállítás létrejöttével Sabina több éves álma vált valóra. „További, egyben legfontosabb céljaim között szerepel egy jó minőségű fényképezőgép beszerzése, hiszen hobbiszinten a jövőben is szeretnék a fényképezéssel foglalkozni, fejlődni. Szeretnék megörökíteni minden pillanatot! Úgy gondolom, hogy már most van elég anyagom egy új kiállításhoz. Nagyon örülnék annak is, ha alkalomadtán másutt is bemutatkozhatnék” – tette hozzá végül Sabina.
A tárlat a Pomurje Horvát Kultúregyesület projektjének keretében valósult meg, a fotók kiválasztásánál pedig Dolenčić Davor segédkezett. A kiállítás 2017. október 27-ig tekinthető meg a Színház- és Hangversenyterem előcsarnokában.
MCSi Design