kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Rövidfilmek Horváth Árontól

film43172Szombaton a Rövidfilmek estje keretében mutatták be a lendvai Színház- és Hangversenyteremben Horváth Áron fiatal lendvai rendező öt rövidfilmjét.
A Ljubljanai Színház- és Filmművészeti Egyetem (AGRFT) mesterképzéses hallgatója, aki több hazai és nemzetközi fesztiválon is sikeresen mutatkozott be, Nađ Éva konferanszié kérdéseire válaszolva elmondta: nagyon különböző tematikájú filmeket válogatott a szombat esti bemutatóra.
film43171A Csillag például környezetvédelmi problémát boncolgat, Az iskola pedig a régi középiskolában tett látogatás jó heccnek induló, majd horrorral végződő feldolgozása. A légy is vidáman indul, de végül az idős hölgy háziállatává szelídülő titkos szövetségest agyoncsapják. Az Álomképek egy leány szorongással teli életmódjának a lenyomatai, a Jogi és a doboz pedig egy vidám történet, amolyan valódi, urbánus környezetben játszódó „stoner comedy”. Lendva több vonatkozásban is szerepel a filmben, a „hely szellemeként”, de háttérként is: a melankólia és a nosztalgia erősítésére. A rendkívüli aprólékossággal elkészített filmeknek a technikai színvonala is figyelemre méltó. A tapsból és a látogatottságból ítélve a Horváth-filmek itthon is „révbe érnek”.
MCSi Design