kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Lóháton dalolt ismert melódiák

lovas4617Hosszúfaluban az egykori téglagyár udvarán kialakított szabadtéri színpadon pénteken és szombaton nem mindennapi előadások fogadták az érdeklődő közönséget: a Kárpát-medencei lovasszínház kétnapos produkciójában az énekesek és a színészek mellett természetesen a lovaknak jutott a főszerep.
A kétnapos lovasszínházi rendezvény szépszámú közönséget vonzott az egykori téglagyár udvarára, melynek magányosan álló kéménye rövid időre a színházi köntös háttérdíszletévé vált.
Pénteken a Hazám, hazám című előadásban az énekesek és színészek operett-, rockopera- és operaválogatással kápráztatták el a közönséget, másnap pedig a Lovak álma című produkció várta a látogatókat ismert musicaldalok és popzenei világslágerek felcsendülésével. A különleges produkcióban az előadók sokszor lóháton énekeltek, de különleges élményt nyújtott a huszárok és kishuszárok fellépése, a csikósok és a többi fellépő bemutatója, valamint a fergeteges kaszkadőrshow is.
Az izgalmas előadás zenei válogatása, a fények játéka elnyerte a közönség tetszését, mely elégedetten távozott a mindkét nap teltházas lelátókról.
Sokan a felállított sátorba is betértek, ahol a borszentelést követően késő estig zajlott a Márton-napi zenei program, pénteken a Karneval Band húzta a talpalávalót, szombaton pedig a horvát tamburazenekar mellett a MI2 rockegyüttes koncertjét élvezhette a közönség.
A lovasszínház különleges élményt nyújtó műsora a Kárpát-medencei határon átnyúló kulturális összefogást célzó európai uniós pályázat eredménye, és öt országot érint. Az előadások rendezője és művészi vezetője Derzsi György, míg Tóth Szilárd volt a lovasprodukció vezetője.
MCSi Design