kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Ingyenes beiratkozás a könyvtárak ünnepén

konyvtar48171„Az én könyvtáram ünnepel” név alatt futó országos könyvtári napok keretében november 20–24-ig ingyenes beiratkozást és a könyvtárral, a könyvekkel kapcsolatos rendezvényeket szerveztek a Lendvai Könyvtárban is.
A szlovén könyvtárak napjával kezdődő ingyenes tagság mellett a könyvtár legszorgalmasabb olvasóinak elismerését és a legolvasottabb könyvek kiállítását is megszervezték, segítették a COBISS-rendszer megismerését és használatát a diákok számára, az alsó osztályosok számára pedig „A könyvtárban nem csak könyvek vannak” jeligével diavetítéssel egybekötött meseórát és kézműves műhelyt tartottak. A könyvtári napok utolsó napján pedig a nyugdíjas korosztály színházi csoportja az általános iskolás tanulókkal való találkozáskor sok tanulságot osztott meg a fiatalokkal.
Az ingyenes beiratkozással több iskoláskorú fiatal jutott tagsági könyvecskéhez, illetve kártyához. A COBISS könyvkeresési/katalogizálási rendszerrel való megismerkedésük pedig lehetővé teszi számukra, hogy akár otthonról is tájékozódjanak egy bizonyos könyvtár állományában lévő kiadványokról, könyvekről, illetve az időszakos kiadványok meglétéről, a bennük található kutatási anyagról. A tanulók közül többen már rendszeresen használják a könyvtári szolgáltatásokat. Volt azonban olyan is, aki a lendvai városi könyvtárban először járt. Reményeink szerint nem utoljára!
MCSi Design