kiscim1718
 

A Lendvai Foto-Video Klub év végi kiállítása

fotovideo5017A Lendvai Foto-Video Klub szombaton este nyitotta meg a színházterem előcsarnokában sorrendben hetedik év végi fotókiállítását, melyen a klub tagjain kívül „külsős” alkotók is kiállíthatták műveiket.
A kiállítás Sobočan Ladislav egyesületi elnök köszöntőbeszédével kezdődött, melyben szólt a jelenlegi tagság törekvéseiről és összetételéről: az egyesületnek jelenleg 18 tagja van, jobbára amatőrök, de örömmel fogadják soraikba minden fotó iránt érdeklődőt, művészbarátot. – Az effajta együttműködés és tapasztalatcsere pozitívan hat minden fotós egyéni fejlődésére, tehetségének kibontakozására, egyúttal a klub munkájának minőségét is biztosítja. Dicséretre méltó, hogy klubunk több tagja a nemzetközi porondon is megméretteti magát – mondta az elnök.
fotovideo50172Őt Graj Borut klubtag követte; Kornis Péter definíciójából kiindulva a fotóst a „fénnyel való festés” mesterének nevezte, a fényképez szónak pedig a magyar nyelvben megtalálható szerencsés szinonimájával, a „megörökít” szóval érzékeltette a múló idő megállításának folyamatát. A sikeres fotó hátterében mindig egy szerző is áll, aki személyiségéből is hozzáad a motívumhoz, sajátos bélyeggel is ellátva azt – mondta Graj Borut.
Az elnök a megnyitó előtt köszönetet mondott még a támogatóknak, akik nélkül a kiállítás nem jöhetett volna létre, továbbá azoknak a fotósoknak és ismerősüknek, akik Kanizsáról, Muraszombatból és Csáktornyáról eljöttek a megnyitóra.
fotovideo50173
MCSi Design