kiscim1718
 

A 20 év közös ünneplése a barátokkal

harmasadv51171A Hármasmalmi Művelődési Egyesület népdalköre húsz éve alakult meg, s ez alkalomból szombaton együtt ünnepelt azokkal, akikkel a két évtized alatt szoros barátságot alakított ki: a csesztregi férfikarral, a kapcai népdalkörrel és a muraszombati Baráti Kör dalkörével.
Kulčar Igor, a Hármasmalmi Helyi Közösség elnökének és Babovič Irén egyesületi elnöknek a köszöntője után a helybéli népdalkör énekesei, majd a falusi iskolások szavalatai következtek az ünnepi és az adventi időszaknak megfelelő hangütéssel. Ez alkalomból Babovič Irén kifejtette: amikor 16 évvel ezelőtt átvette harmasadv51172az egyesület vezetését, nem gondolta, hogy ilyen sokáig fogja a tisztséget viselni, a bizalmat élvezni. A tizenhat év eredményei között említette, hogy a kultúrotthon több alkalommal is megtelt érdeklődőkkel, s a színpadról olyan fiatal tehetségek, későbbi szakemberek indultak el, akik Budapesttől Brüsszelig megállják a helyüket. A csoport pedig magyarországi és szlovéniai vendégszereplések alkalmával messzi tájakra elvitte a kis falu hírét.
A „Mennyből az angyal” közös eléneklését követően a három csoport a házigazdának és közös szakmai vezetőjüknek, Molnár Ferencné Ilonának virágcsokrot nyújtott át.
MCSi Design