kele
perec1
garas1
62. évfolyam
50. szám
Lendva 
2018. 12. 13.
kiscim5018
 

Az „angyali hangú” ifjú tehetség első önálló koncertje

pia0918Csütörtökön a Lendvai Zsinagóga kiállítóterme zsúfolásig megtelt az „angyali hangú” ifjú tehetség, Novak Pia első önálló estjére. Sokak szerint azonban ez csupán a következő évek fellépéseinek és hangversenyeinek az első állomása volt egy reményekkel teli, sikeres pályán.
A hangverseny, melyet a végzős általános iskolás fiatal énekes adott, Baša Danica zongorakíséretével és Dominko Nina mentor közreműködésével egy szám erejéig közösen valósult meg: Heller 46. szerenádjának műsorra tűzésével a fiatal tehetség hangszertudásába, virtuóz előadásába rögtön betekintést nyerhettünk. Bach Ave Mariája és Schumann Lotusblume című rövid bemelegítő darabjai után az est egyik csúcsa volt a mentor és a tanítvány közös előadásában A. L. Webber Pie Jesuja, valamint Händel Lascia Ch’io Pianga című szerzeménye szólóban. A másik csúcs Bellini Per pieta, bell’idol mio operarészlete volt, melyben a műfaj által diktált színészi-énekesi szerepben is kitűnően megállta a helyét az ifjú énekesnő, aki operaszínpadra készül.
Pia énektanára, Dominko Nina a sikeres fellépés után elmondta: – Pia egy nagyon kedves, nyitott személyiség, akinek a vele született tulajdonságai az énekórákon is kiviláglanak. Életvidám, de ha a szerep megköveteli, nagyon komoly is tud lenni. Így már a pályája legelején is rendelkezik azokkal a színészi képességekkel is, ami nélkül nincs sikeres operaénekesi karrier. Öröm vele dolgozni azért is, mert a színházi közegben is otthonosan érzi magát, szivacsként szívja magába az utasításokat és a tanulandó anyagokat. Összefoglalva rendkívüli ének- és zenei tehetség, amihez nagyfokú intelligencia is társul.
MCSi Design