kele
perec1
garas1
62. évfolyam
50. szám
Lendva 
2018. 12. 13.
kiscim5018
 

Tavaszváró gyermekelőadások

bab1018A Tavaszváró gyermekelőadások keretében Lendván a legkisebbek újra bábszínházi élményekkel gazdagodhatnak két egymást követő szombaton. A hétvégén műsorra tűzött Péter és a csodaágy című előadás a sikert aratott, szombaton a szervezők a Kinizsi Pál című bábjátékra várják a látogatókat.
A már sokadszor Lendván vendégszereplő Aranyszamár Bábszínház szombaton délelőtt a Péter és a csodaágy című darabot mutatta be a szép számban összegyűlt közönségnek a Színház- és Hangversenyteremben. A történet, amely egy fiúról szól, aki időnként szeretett fákat, bútorokat rongálni, rögtön lekötötte a gyermekek figyelmét. Érdeklődéssel követték, hogyan lett Péterből megrögzött fapusztító, miután az édesanyja megbetegedett. Ám egyszer csak váratlanul megjelent egy – magát Csillagmadárnak nevező – kanári, hogy észhez térítse. Mivel a próbálkozása kudarcot vallott, a fák tanácsa elé repítette Péter, hogy az döntsön a sorsáról. A darab, ahogy az lenni szokott, szerencsésen végződött, és a gyermekek is levonhatták a tanulságot, hogy minden rossz tettnek következményei vannak. Lesznai Anna „Mese a bútorokról és a kisfiúról” című meséjét Markó Róbert írta színpadra.
Március 10-én, szombaton délelőtt a bábszínházkedvelők a Kabóca Bábszínház előadásában a Tóth Kálmán hőskölteménye alapján készített Kinizsi Pál című históriás játékot tekinthetik meg a lendvai színházteremben.
Az ingyenes előadások az MMÖNK és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásával kerülnek a lendvai színpadra.
MCSi Design