kele
perec1
garas1
63. évfolyam
4. szám
Lendva 
2019. 01. 24.
kiscim0419
 

Kolompos-koncert Lendván

kolomp2018A magyarországi Kolompos együttest jól ismerik már a muravidéki gyerekek. Bizonyára minden óvodában akad legalább egy CD, amiről egy-egy kedvenc dalocskát kívülről fújnak a kicsik. Élőben hallgatni őket, együtt énekelni a jól ismert dalokat, táncolni a fülbemászó muzsikára viszont mindig különleges élmény.

Az 1988-ban alakult együttes sajátos zenei stílusa révén a magyar kultúrát és népzenei világot fülbemászó dallamokkal, mondókákkal szeretteti meg a gyerekekkel. A muravidéki óvodák fejlesztési projektjének keretében a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség szervezésében péntek délelőtt az 1. Számú Lendvai KÁI tornatermében lehetősége nyílt a kétnyelvű óvodák és a kétnyelvű általános iskolák első osztályos gyermekeinek belekóstolni a „kolomposok” hangulatába.

Varga Edit, az óvodafejlesztési projekt vezetője elmondta, a rendezvény azon túl, hogy a kicsik számára felejthetetlen élményt nyújtott, azon célját is beteljesítette, hogy a sajátos gyermeki nyelvezetben minél többekhez eljusson a magyar kultúra és hagyomány népzene, népdalok és mondókák formájában. Az óvodafejlesztési projekt keretében létrehozott magyar sarkok is beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, hasznos kiegészítőjeként a magyar oktatásnak. A folytatásban többek között bábelőadásokat terveznek még, valamint folytatódnak a szakemberek látogatásai is a muravidéki óvodákban.
MCSi Design