kele
perec1
garas1
63. évfolyam
7. szám
Lendva 
2019. 02. 14.
kiscim0719
 

A Vita a balatonszárszói kórustalálkozón

vita28182A balatonszárszói Csukás Színházban rendezték meg július 1-jén a jubileumi Nemzetközi Kórustalálkozót, mely a hazai és a külföldi kórusok baráti találkozója, valamint a meghívott kórusok koncertje is egyben.

vita28181Az esemény részese volt – nem első ízben – a lendvai Vita kamarakórus is. A további fellépők közt szerepelt a Bárdos Lajos Városi és Pedagógus Énekkar (Hajdúszoboszló), a Cantus Firmus Kamarakórus (Topolya – Szerbia), a Fráter Kórus (Miskolc), a Jubileumi Eötvös Kórus (Budapest), a Kantátika Férfikar (Dunavarsány), a Kisteleki Kamara Énekegyüttes (Kistelek) és az eseményt rendező házigazda Soli Deo Gloria Kórus (Balatonszárszó) is.

A kórustalálkozó nem csak a szereplésre nyújtott lehetőséget, hanem új ismeretségek megkötésére és a csere-, valamint baráti kapcsolatok bővítésére is. A rendezvény fő mottója Kodály Zoltán idézete volt, amely szerint „Legyen a zene mindenkié!”. Ennek élményével gazdagodott minden kórustag is a rendezvényt követő vacsora és társalgás során, hisz ki-ki a maga nyelvén, de mégis egyesülve, közös énekhangon és együtt zenélve lehetett részese az örömzenének a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár épületében. 

MCSi Design