kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Idén megújul a Szent Anna-szobor is

anna31181A Petesházi Helyi Közösség és a helyi turisztikai, valamint művelődési egyesület Anna-napi találkozót szervezett szombaton a régi iskola udvarán, mely a kapcsolatépítés, az emlékezés, a kikapcsolódás és a finom ételek kóstolása jegyében telt.

anna31183A vendégeket és a fellépőket Fehér Gabi, a helyi közösség elnöke köszöntötte, aki a falu egyetlen szakrális emlékének, a Szent Annát ábrázoló szobornak a restaurálásáról számolt be, reményét fejezve ki, hogy a Krisztus nagymamáját ábrázoló szobor felújítása idén befejeződik.

A 6. Anna-napi találkozó szervezéséből és a műsorok lebonyolításából a falu mind a hat egyesülete kivette a részét, mely a főzés tudományában domborodott ki igazán, hiszen a bográcson kívül és sok más mellett chilis bab, zöldséges pincepörkölt, bableves és malacpecsenye is várta vendégeket.

A kultúrműsor végén a nyirádi focicsapat vezetője a kapcsolatépítés jeléül átadta a Veszprém megyeiek zászlóját Ribarič Tibornak, aki örömét fejezte ki, s megígérte, hogy jövőre az Anna-napi találkozón a két csapat már pályára lép.

A falu új központi helyének számító egykori iskolaépület is megszépült az elmúlt öt év alatt, ahol a kicsiknek játszótér áll rendelkezésükre. A szomszédos telek pedig a közeljövőben a tűzoltókat és más egyesületeket is szolgál majd – ígérte a HK elnöke.

anna31182A kulturális műsorban fellépett a kapcai népdalkör, a gyertyánosi és tornisai nyugdíjas néptánccsoport, valamint a Naca és Mári duó.

MCSi Design