kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Felolvasással zárult az ifjúsági írótábor

ifjus3218A Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ (KKK) szervezésében a hét elején kétnapos zalai-muravidéki ifjúsági írótáborra került sor, mely idén is felolvasással zárult kedden délután. A felolvasó délutánon Szemes Péter és Kaj Ádám zalai irodalmárok és színházi szakemberek a dráma műfaj jellemzőiről, a drámaírásról és a dramaturgiai követelményekről szóltak.

Halász Albert, a KKK igazgatója pedig elmondta: – Mivel a tavalyi Ifjúsági Pannónia megszervezése az MMÖNK egyezményszegése miatt egészében a könyvtárra hárult, idén községi pályázati pénzekből valósult meg, szerényebb körülmények között. A tábor keretében idén a hazai művészek törekvéseinek megismertetése címén Herman László alkotásaival ismerkedhettek meg a táborozók a művész lendvai műtermében. A kezdőnapon Morován Zsolt lendvai konzul is fogadta szervezőket, vasárnap pedig Hassay Zsófia, Budapest terézvárosi polgármestere kereste fel a tábort.    

Az idei műhely specifikumához hozzátartozik, hogy sokan elfoglaltságuk miatt nem tudtak az esti felolvasón részt venni, bár szerettek volna. Így a hazai alkotók, Balazsek Dániel, Göncz Norbert és Pál Péter elküldött alkotásaiból is egy háromtagú bizottság válogatott és olvasott fel. A zalaiak közül Tóth Imre, Molnár Gábor és Lukács Izabella olvasta fel írásait.
MCSi Design