kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Szentgotthárdon is sok értékes alkotás született

sztgott3418Kedden fejeződött be a 17. Szentgotthárdi Nemzetközi Művésztelep, ahova idén kilenc festőművész és egy szobrász kapott meghívót. A nemzetközi társaságot szlovéniai, horvátországi, romániai és természetesen magyarországi művészek alkották, akik tíz napig élvezték a város és az országos szlovén szövetség vendégszeretetét a Lipa szállodában.

A művésztelepen számos kiváló alkotás született. Olyan visszajáró és a tájhoz kötődő muravidéki művészek is alkottak itt, mint Király Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész, illetve Göntér Endre és Baumgartner Dubravko, de jelen volt a művésztelep szakmai vezetésében is részt vállaló Gerics Ferenc, illetve Herman László, aki első ízben kapott meghívást a mára rangos művésztelepen. Az idősebb korosztály névsora a Szlovén Képzőművészek Szövetségének elnökével, Aleš Sedmakkal folytatódik, aki megtiszteltetésnek vette a meghívást, valamint Csuta Györggyel, aki már indulása óta állandó tagja a művésztelepnek. Horvát részről Ivana Bajcer, a tavalyi LindArt-győztes és a zágrábi képzőművészeti egyetem tanára, Gordana Bakič érkezett a vasi városba. Kolozsvárról két fiatal művész képviselte az erdélyi színeket, Máté László és Szász Tünde. 

Huszár Gábor polgármester elégedett volt az alkotók teljesítményével, és azzal is, hogy jó hangulatban zajlott a tíznapos rendezvény. Gerics Ferenc hasonlóképpen elégedett volt a színvonallal, bár a Városi Galéria felállításának évek óta húzódó ügye, melyet több, magyar és szlovén forrásból kívánnak megvalósítani, még nem ért révbe. Mint mondotta: a sok turisztikai és más nevezetességekkel büszkélkedő Szentgotthárd pedig megérdemelne egy ilyen létesítményt…

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben