kele
perec1
garas1
63. évfolyam
8. szám
Lendva 
2019. 02. 21.
kiscim0819
 

Lázár Lenke az új egyesületi elnök

volgyiME3618A völgyifalui Petőfi Sándor Művelődési Egyesület (ME) múlt csütörtökön megtartotta rendkívüli tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok Lázár Lenkének (képünkön középen) szavaztak bizalmat az elnöki poszton, valamint módosították az egyesület nevét. A hagyományos programok mellett indul a hímzőszakkör.

Szabó Ferenc leköszönő elnök a tavasszal megtartott egyleti közgyűlésen 23 év után terjesztette elő lemondási szándékát, hiszen szerinte elérkezett az idő, amikor a fiataloknak kell folytatni a munkát. Lemondását a közgyűlés elfogadta, a tisztújítást pedig augusztus végére halasztották el. Múlt csütörtökön a völgyifalui faluotthonban megtartott közgyűlésen a tagok egyhangúlag bizalmat szavaztak Lázár Lenkének. A héttagú igazgatóbizottságot az elnök mellett Horvat Tomi alelnök, Kovács Tünde titkár, Sabo Gerencser Metka pénztáros, valamint a szekciók vezetői alkotják: Szabó Ferenc (népdalkör), Dányi József (citerazenekar) és Horvat Kocon Renata (hímzőszakkör). Emellett a felügyelő- és fegyelmi bizottságokba három tagot neveztek ki.

volgyiME36182Az új elnök a tervekkel kapcsolatosan elmondta, hogy az egyesület munkájában nem tervez gyökeres változásokat: „Maradnak a jól látogatott és bevált hagyományos programok, amelyeket inkább elmélyíteni kell, mint hogy újakat szervezzünk. Ősszel viszont új szekció indul, éspedig a hímzőszakkör, amelynek vezetését Nemec Rozina helybeli szakember vállalta el.”

A közgyűlés a tisztújítást követően a magyarul hivatalosan Kultúregyesület Petőfi Sándor nevet viselő egyesületet a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Völgyifalu névre módosította. Az elnök egyebek mellett felvetette, hogy a falu rendezvényeinek kivitelezése többször a művelődési egyesületre hárul, ezért nyilvánvalóvá tette, hogy amennyiben a jövőben a falu többi egyesülete és a helyi közösség nem kapcsolódik be aktívan és nem nyújt segítséget, a programokat nem szervezik meg.
MCSi Design