kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Lázár Lenke az új egyesületi elnök

volgyiME3618A völgyifalui Petőfi Sándor Művelődési Egyesület (ME) múlt csütörtökön megtartotta rendkívüli tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok Lázár Lenkének (képünkön középen) szavaztak bizalmat az elnöki poszton, valamint módosították az egyesület nevét. A hagyományos programok mellett indul a hímzőszakkör.

Szabó Ferenc leköszönő elnök a tavasszal megtartott egyleti közgyűlésen 23 év után terjesztette elő lemondási szándékát, hiszen szerinte elérkezett az idő, amikor a fiataloknak kell folytatni a munkát. Lemondását a közgyűlés elfogadta, a tisztújítást pedig augusztus végére halasztották el. Múlt csütörtökön a völgyifalui faluotthonban megtartott közgyűlésen a tagok egyhangúlag bizalmat szavaztak Lázár Lenkének. A héttagú igazgatóbizottságot az elnök mellett Horvat Tomi alelnök, Kovács Tünde titkár, Sabo Gerencser Metka pénztáros, valamint a szekciók vezetői alkotják: Szabó Ferenc (népdalkör), Dányi József (citerazenekar) és Horvat Kocon Renata (hímzőszakkör). Emellett a felügyelő- és fegyelmi bizottságokba három tagot neveztek ki.

volgyiME36182Az új elnök a tervekkel kapcsolatosan elmondta, hogy az egyesület munkájában nem tervez gyökeres változásokat: „Maradnak a jól látogatott és bevált hagyományos programok, amelyeket inkább elmélyíteni kell, mint hogy újakat szervezzünk. Ősszel viszont új szekció indul, éspedig a hímzőszakkör, amelynek vezetését Nemec Rozina helybeli szakember vállalta el.”

A közgyűlés a tisztújítást követően a magyarul hivatalosan Kultúregyesület Petőfi Sándor nevet viselő egyesületet a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Völgyifalu névre módosította. Az elnök egyebek mellett felvetette, hogy a falu rendezvényeinek kivitelezése többször a művelődési egyesületre hárul, ezért nyilvánvalóvá tette, hogy amennyiben a jövőben a falu többi egyesülete és a helyi közösség nem kapcsolódik be aktívan és nem nyújt segítséget, a programokat nem szervezik meg.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben