kele
perec1
garas1
63. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2019. 06. 13.
kiscim2419
 

Pupilla: bábelőadás bábok nélkül   

pupi4018Talán így lehetne megfogalmazni az „Amikor kinyitom a szemem” című új, szombaton bemutatott Pupilla-darab lényegét, mellyel a hagyományos bábjátéktól a vizuális és zenei elemekre épülő új gyermekszínházi törekvések felé történt elmozdulás a lendvai bábtársulat részéről.

A 90-es években a skandináv államokból elterjedő új kezdeményezés az experimentális színház nevet kapta, amely új fény- és zenei effektusokat, újszerű hangokat-zörejeket és új színházi nyelvezetet használt. A szöveget a háttérbe szorító kísérletek nemsokára elindultak Magyarországon is. Ma már a zalaegerszegi és a szombathelyi bábszínház is több mozgásra és fényre épített produkciót készít a legkisebbek számára.

A Šinko Sabina rendezésében, valamint Kavaš Petra és Tumpej Natalija előadásában szombaton bemutatott „darab”, vagy inkább jelenetsor fény- és hangnyelve mindenki, így a felnőttek számára is érthető és élvezhető, de főleg a gyermekek számára az! A rendező szerint egy ilyen előadásra is ugyanúgy kell készülni, mint a hagyományos bábelőadásra: nagy odafigyeléssel, de ebben az esetben főleg a hangeffektusok és a világítás mértékletes használatában kell elővigyázatosnak lenni. Várjuk a folytatást!

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben