kele
perec1
garas1
63. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2019. 06. 13.
kiscim2419
 

Vadászösvényeken fényképezőgéppel

vadasz4118A Bánffy Központ kávézójában Lendván hétfőn este megnyílt Szigeti Edit, az ismert magyar vadászlap, a Nimród szerkesztő munkatársa természetfotóinak kiállítása. Ezúttal őszi és téli motívumait csodálhatjuk meg.

A rendezvény az MNMI és a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ közös gondozásában jött létre a Nemzeti Kulturális Alap működésének 25. évfordulója alkalmából. A keszthelyi kulturális szakkollégium öt rendezvényt szervez a jubileum kapcsán, és egyet a határon túlra, a Muravidékre is hozott: délelőtt népi játszóházakat szerveztek az óvodákban, majd a napot kiállítás-megnyitóval zárták a Bánffy Központban, mellyel több éves kiváló szakmai kapcsolat köti össze őket.

A megnyitó közönségét a házigazda nevében Kepe Kocon Lili köszöntötte, majd Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója méltatta a jó együttműködést és mutatta be Szigeti Edit fotóst. A Budapesten született, de ma Keszthelyen élő Szigeti Edit természet iránti rajongása már gyermekkorában megmutatkozott, kedvenc időtöltése a lovaglás mellett az erdők, mezők élővilágának megfigyelése volt. A fotózást középiskolás korában kezdte, 2001-ben pedig befejezte a Gödöllői Agrártudományi Egyetemet. Ma agrármérnökként gazdálkodik, ír és fotóz a Nimród vadászújságnak. Hogy írásai és képei hitelesebbek legyenek, egy vadásztanfolyamot is elvégzett, ám amikor fotózik, egyedül járja a természetet, kedvenc területe a Kis-Balaton környéke. Lendván ezúttal a természet, az állatvilág őszi és téli fotói láthatók, de – mint ígérték a szervezők – a tavaszi és nyári motívumok is megérkeznek majd hozzánk. 

A kiállítás-megnyitót Kósa Péter hegedűjével, a Dobronaki Nótázók pedig dalcsokraikkal tették hangulatosabbá.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben