kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

A művelődési egyesületek vezetőinek közgyűlése

egyesletek42181A művelődési egyesületek és az MNMI éves megbeszélésén, melyre kedden került sor a Bánffy Központ kávézójában, értékelték a 2018-as év eseményeit, programjait, illetve ezek megvalósítását, a második napirendi pont alatt pedig körvonalazták a 2019-es munka- és pénzügyi tervet.

Soós Mihály, az MNMI igazgatója a bevezetőben elnézést kért, hogy az előzetesen beharangozott egyesület-látogatásokat nem tudta teljesíteni. Mint mondta, annyi minden rájuk zúdult, hogy képtelenség volt, de az év végéig beváltja az ígéretet. Vida Törnar Judit, az intézet tanácselnöke és Horváth Ferenc, az MMÖNK elnöke igazoltan volt távol, az utóbbi jelezte, a MMÖNK a részét idén is vállalja. – Mi úgy tudunk fejlődni, ha Önök megmondják, mi volt a rossz, de a jó is jólesik, ha volt olyan – mondta Soós Mihály.

egyesletek42182Általános megállapítás volt, hogy az egyesületek az éves tervet teljesítették, bár némi fennakadás volt a mentorokkal, akik vállalták, hogy pótolják a mulasztást. December végéig – főleg az adventi időszakban – hímző-kiállításokat, mikulásvárókat szerveznek és az idősebb polgárok kivendégelését (Dobronakon, Völgyifaluban stb.) tervezik több egyesületben is.

Több településen átszervezték a csoportokat, így Hármasmalomban is, ahol fiatalok bevonásával kívánják a népdalkört újraszervezni. A gyertyánosi citerások három tagra redukálódtak, a Dobronaki Nótázók fiatalítottak, a Muravidéki Nótázók viszont májusban léptek fel utoljára.

A második napirendi pont alatt az MNMI munkatársai ismertették azokat a tudnivalókat, amelyek a kapcsolattartásra, az esetleges új kapcsolatfelvételekre, valamint a pénzügyi igényekkel alátámasztott elképzelésekre vonatkoznak.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben