kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

A valamikori Csárdásbált szeretnék feléleszteni

mulatunk4418A dobronaki művelődési ház adott otthont szombaton első ízben a „Maradunk, mulatunk” című rendezvénynek. A hivatalos, akár muravidéki népművészeti szemlének is nevezhető első részben együtteseink léptek fel, míg a második részben kötetlenebb, társalgásos program követezett a színház aulájában.

Az MNMI, az MMÖNK és a dobronaki Petőfi Sándor ME szervezésében szombaton a dobronaki művelődési házban első ízben került megrendezésre a „Maradunk, mulatunk” című rendezvény. Az új kezdeményezés célja a sokarcú muravidéki magyar kultúra értékeinek felelevenítése, legyen az népdal, népzene, néptánc, színészet, hímzés vagy éppen nóta. Ez derült ki a szervezők előzetes felszólalásaiból is, ugyanis Horváth Ferenc elnök az MMÖNK, Soós Mihály igazgató az MNMI, valamint Toplak Alenka elnök a dobronaki Petőfi Sándor ME képviseletében is elmondta: már évekkel ezelőtt tervbe vették a rendezvényt, mellyel a valamikor sikeres Csárdásbált vagy Magyar Bált szeretnék hasonlóképpen vagy egy kicsit másképpen újból útjára indítani. A rendezvény tehát ennek a kezdeményezéseként fogható fel, vagy akár mindhárom felszólaló által a muravidéki magyarság létszáma miatt különösen fontosnak nevezhető közösségépítés egy újabb kezdeményezésének is.

A színházterem színpadán a műsor „hivatalos részében” a Dobronaki Nótázók, a völgyifalui, a muraszombati, a gyertyánosi, a radamosi, a kapcai, a hodosi népdalkörök léptek fel, a program ezen részét pedig az Új Muravidék Citerazenekar megszokottan minőségi fellépése zárta. A hivatalos rész után a fellépők, illetve a közönség a művelődési ház előcsarnokában berendezett „Ferku báttya pincijiben” kötetlenebb, de itt is fellépésekkel, élőzenével, nótaszóval egybekötött társalgással folytatták a programot.
 
 
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben