kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

A fiatal lázadók hangadója kíván lenni

dorian46181Vida Dorian lendvai pszichológiahallgató Legendák karcolata című könyvének szombati bemutatóján a Bánffy Központban alkotói módszeréről, példaképeiről és terveiről szólt.

Kepe Kocon Lili moderátor a kiadó MNMI részéről az elsőkötetes alkotó eddigi pályájáról elmondta: a félénk szavalótól a színjátszó Doriánon túl idén már táborvezetőként is sikerült alkalmazni a fiatal alkotót. Az általános iskola befejezését követően a nagykanizsai Batthyány Lajos gimnáziumban folytatta tanulmányait, ahol kitárult előtte a világ. Itt még zenekart is alapított, bár az nem volt hosszú életű.

A lendvai „bezártság” után a Pécsi Tudományegyetem pszichológia szakára nyert felvételt, ahol jelenleg is tanul.

A könyvbemutatón is megjelent Lengyák István, a kötet szerkesztője, aki érdemesnek tartotta a fiatalember értékelő jellegű szavait idézni a kötet novelláiról: „A könyv elsősorban a fiatalok, lázadók, serdülők gondolatai, gondjait tükrözi, amúgy úgy érzem, a szülők és a körülöttünk lévők nem mindig tudnak, avagy akarnak megérteni” – áll Dorian vallomásában.

dorian46182Vida Dorian elmondta, a példaképe elsősorban Arany János, de nagy inspirációs erő volt az is, amikor Pál Péter első könyve megjelent. Egyébként inkább verseket olvas, nem prózát – tette hozzá.

A vékony kötet 17 írást tartalmaz, s ezekben az író gyakran él különböző dramaturgiai eszközökkel. Egy novellájának téma- és motívumvilága élőben is megelevenedett a bemutatón Kovács Sándor és Gál Patrik előadásában, ez az Ember tragédiájának a jó-rossz archetipikus ellentétéből fakadó cselekvés előremutató voltát mutatta be.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben