kele
perec1
garas1
63. évfolyam
16. szám
Lendva 
2019. 04. 18.
kiscim1619
 

Vérbeli, nem mindennapi kortárs-alkotások

lind46182Pénteken a tavalyi LindArt lendvai ifjúsági művésztelep győztes kettőse, Bajcer Ivana horvátországi és Mlinarič Maša hazai fiatal művész közös kiállítását tekinthették meg a művészetkedvelők a lendvai várban.

lind46181Baumgartner Dubravko, a Galéria-Múzeum igazgatója a tavalyi győztesek, a két fiatal, de már diplomás alkotók közös kiállítását egy két évtizede elindított kezdeményezés új fejezeteként említette, hisz a sorozat mára sikeressé vált, pályát befutott alkotóknak jelentette az első lépést.

A távollévő Mohar Katarina művészeti író értékelését Pisnjak Atilla, a galéria művészettörténésze közvetítette a közönség felé: – Bajcer Ivana, a zágrábi képzőművészeti akadémia friss diplomásának alkotásaira a figuratív ábrázolás jellemző, amelyekkel szürreális világokba kalauzolja a nézőt. A kiállításon akvarelleket és rajzokat állít ki, organikus testek ábrázolásával teszi lehetővé, hogy ezeknek a testeknek a lényegébe lássunk. Ezek a fantasztikus lények a művész pillanatnyi gondolatainak a leképeződései. Hol ijesztően nyers alakban jelennek, meg, hol lágyabb tónusokba ágyazva, de mindenképpen személyesen kifejezőek.       

Mlinarič Maša, a ljubljanai egyetem pedagógiai karának végzős hallgatója műveiben a geometrikus absztrakciót kutatja, melyet a szimmetrikus és az optikai művészeti megoldások irányába terel. Az op-art eszköztárának a kutatásával magiszteri dolgozatában is foglalkozott. Munkáit, amelyek különböző technikákban készültek, a redukált, letisztult nyelv köti össze.

A kiállítás, mely egy hónapig lesz látható a lendvai várgalériában, vérbeli, nem mindennapi kortárs-alkotásokat tár a művészetkedvelő közönség elé.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben