kele
perec1
garas1
63. évfolyam
16. szám
Lendva 
2019. 04. 18.
kiscim1619
 

Magyarország a ljubljanai könyvvásár díszvendége 

konyvvasar4718November 20-án este a ljubljanai Cankar Otthonban ünnepélyesen megnyílt a 34. Szlovén Könyvvásár, melynek díszvendége Magyarország.

November 25-ig számos kiemelt magyar kortárs irodalmi, zenés, tánc- és filmművészeti programra kerül sor. Az „Írói színpad” vendége például Tolnai Ottó, Orcsik Roland, Vörös István (november 21-én), Pion (november 22-én), Földényi F. László (november 23-án), Nádas Péter (november 24-én). A pódiumbeszélgetések résztvevői Bárány Tibor filozófus, Széplaki Tibor könyvkiadó, Tittel Kinga idegenforgalmi szerző, Ágoston Zoltán szerkesztő, Jeney Zoltán író.    

A magyar irodalom keretében bemutatkozási lehetőséggel él a muravidéki magyar költészet is. A november 22-i délelőtti pódiumbeszélgetés vendégei Göncz László (moderátor), Halász Albert és Bence Lajos, akik a szlovéniai magyar költészetről, illetve általában az irodalom helyzetéről beszélgetnek.

A könyvvásár keretében több magyar film vetítése is programon van, közöttük a Pál utcai fiúk (1968), a Budapest Noir (2017), A hentes, a kurva és a félszemű (2017), A martfűi rém (2016). De a vásáron fellép például Lukács Miklós cimbalmos és a Hot Jazz Band is.  

Bővebben a vásárról és a magyar programokról a www.knjiznisejem.si honlapon.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben