kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Két irodalmár könyveit mutatták be

koltok47181Két költő, Milan Novak szlovén és Ljubica Ristić horvát költő legfrissebb köteteit mutatták be múlt csütörtökön este a Lendvai Könyvtár olvasótermében. A rendezvény a lendvai Novi Sad Kulturális Egyesület szervezésében valósult meg.

koltok47183A Varasdon élő Ljubica Ristić a Varasdi Horvát Irodalmi Egyesületnek és a Hrvatska Maticának is tagja. Életműve igencsak változatos, hiszen a versek mellett prózával is foglalkozik, melyet irodalmi horvát nyelven, de kaj-nyelvjárásban is közzétesz. Újabban szlovén nyelvű publikációkkal is jelentkezett. Műveit rangos macedón, szerb, romániai és szlovén folyóiratok is közölték. Legújabb, Ona című verseskötetében harmadik személyben szól önmagáról, környezetéről. A szlovén költők avatott fordítójaként Milan Novak és Miroslav Tićar versesköteteit fordította horvátra, melyeket kétnyelvű kiadványokban tett közzé a Ritam misli varasdi kiadónál.

koltok47182A maribori Milan Novak, a „tánc, a költészet és a rajz embere” 2014-től Varasdon él. Műveit horvát, angol, német és román nyelvre is lefordították. Verseiben az emberi természet kettéosztottságát fogalmazza meg, s az egyensúlykeresést a fekete és a fehér között.

A felolvasásokkal és személyes vallomásokkal tűzdelt esten a közönség – a nyelvi akadályokon túl – a horvát és a szlovén nyelv „fűszerszámaival” is megismerkedhetett.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben