kele
perec1
garas1
63. évfolyam
16. szám
Lendva 
2019. 04. 18.
kiscim1619
 

Szép eredmény a Mátyás-év kapcsán

matyas egybe4718A Mátyás-évhez kapcsolódóan a Dobronaki KÁI tornatermében a kétnyelvű általános iskolások számára szervezett történelmi vetélkedőn – bár a feladatsor néhol erősnek bizonyult – szép eredmény született.

matyas1hely4718Az 1. Számú Lendvai KÁI 10. sorszámmal ellátott csoportja Bažika Filip Franc, Kepe Buda György, Tot Teodor felállításban 86 ponttal végzett az első helyen.

matyas2hely4718A második helyen 3 pont lemaradással ugyancsak az 1. Számú Lendvai KÁI tanulói végeztek Gönc Júlia, Laj Hanna és Treiber Maja összetételben.

matyas3hely4718A harmadik pedig a Göntérházi KÁI 1-es számú csapata lett Bogdan Lara, Csuka Jennifer és Toth Niki felállásban. A többfordulós vetélkedőn a tanulóknak a hamis-igaz típusú feladatok mellett a kakukktojás feladat is próbatételt jelentett. A témák között pedig a nándorfehérvári csata, a Mátyáshoz kapcsolódó legendákból és a történelmi tényekből leszűrhető igazságok közötti ellentmondások is szerepeltek. Ahogy a nagy uralkodó halálához kapcsolódó legendák és féligazságok erdejében is nehéz volt az eligazodás. De végül is szép eredmény született! 

A győztes csapatok hagyományosan az MNMI tavaszi jutalomkirándulásán vehetnek részt.
 
 
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben