kele
perec1
garas1
62. évfolyam
49. szám
Lendva 
2018. 12. 06.
kiscim4918
 

Drámaműhely a lendvai Színház- és Hangversenyteremben

drama4818Az elmúlt két hónapban közel 420 lendvai gyermek vett részt a Kaleido Egyesület szervezésében zajló drámapedagógiai műhelyeken: az óvodásoknak az óvoda helyiségeiben, az iskolásoknak pedig a Színház- és Hangversenyterem színpadán tartották meg a foglalkozásokat.

Az 1. Sz. Lendvai KÁI 1–5. osztályos tanulói Teatriček tücsök történetét ismerték meg, aki a színházban él – vele utaztak abban a fantasztikus világban, amit a gyerekek írtak körül különböző rávezető játékok által. Az idősebb tanulók pedig Teátron bolygóra utaztak, ahol új civilizációt alapítottak. „A játékok lényege a gyermek fantáziájának szabadjára engedése és a mesélés ösztönzése, a gondolatok artikulációjának serkentése” – mondta Nemec Iva drámapedagógus, a műhely vezetője. Segédje, Jereb Mojca pedagógus szerint a műhely élmény volt számukra is, hiszen az ovisoktól kezdve egészen az ötödik osztályos korosztályig közreműködtek a foglalkozások munkájában.

Ezen kívül interaktív sétára is sor került a Színház- és Hangversenyteremben. Nađ Évával, a Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ munkatársával a fiatalok a színházi illemről, Makovecz Imre építészről, a színház helyiségeiről beszéltek, s olyan játékokban vettek részt, amelyek az épület építészeti stílusára mutatnak rá.

A Kaleido Egyesület a foglalkozások keretében az oktatók számára is szervezett szakmai előadást a dráma szerepéről az oktatásban, illetve a drámamódszer pedagógiai módszerekkel ötvözéséről.

A Kaleido „Teatriček” című projektjét Lendva Község támogatta, a Lendvai KKK pedig a helyszín biztosítása mellett tartalmilag is hozzájárult a projekthez.

(-)
 
 
MCSi Design