kele
perec1
garas1
62. évfolyam
49. szám
Lendva 
2018. 12. 06.
kiscim4918
 

Zenei utazás a Muravidéktől Brazíliáig

kontra48181Pénteken a pártosfalvi közösségi ház takaros kis színpadán a muravidéki-ljubljanai Kontrabant együttes koncertezett. A közönség a produkciót lelkesen fogadta.

A Prekmurje, moje Prekmurje (később magyarul Muravidék, Muravidék) című dala sikerszámmá vált a kezdetben csak feldolgozásokat játszó „zsúr-zenekarnak”, 2005-től pedig már megzenésített versekkel is színpadra áll az együttes. Karel Turner, Feri Lainšček, majd néhány muravidéki népdalfeldolgozás után Bence Lajos versei kerültek egy CD-re Távozóban címmel. A koncert első fele ezekről szólt, majd szlovén szerzők nyelvjárásban és roma nyelven írt versei következtek.

kontra48182Aztán a zenekar megtáltosodván a régi nagy bulik hangulatában Santanától Vangelisig sok mindent játszott. A koncert szép pillanata volt, amikor Szomi Kralj Béla zenekarvezető a nézőtéren megpillantva a már alvásra készülő kisgyermekeket egy gyönyörű altatóra hangolta át a zenekart, Szomi Kralj Kika „angyali” énekhangjával.   

Szomi Kralj Béla a koncert végén megköszönte a Moravske Toplicei MNÖK-nak a Távozóban című CD-hez nyújtott anyagi segítséget. Azóta is kereste az együttes a közönséggel való találkozást, s ez most valósággá vált, mindkét fél elégedettségére. S talán a folytatás sem kizárt.

(-)

 

 

MCSi Design