kele
perec1
garas1
62. évfolyam
49. szám
Lendva 
2018. 12. 06.
kiscim4918
 

Együtt ünnepelték a kultúrát

jskd4918Az idei Kultúra vidám napja december 3-án Lendván az „Ünnepeljünk együtt” gálaműsorral zajlott a Színház- és Hangversenyteremben, melyen a Lendvai Közigazgatási Egység területén működő legsikeresebb csoportok mutatkoztak be.

A műsorban a felnőtt néptánccsoportok és zenei együttesek fellépése mellett (Pomurje Horvát KE, Prekmurje Lendvai Néptánccsoport) népi énekesek és zenekarok (Bara Banda), valamint énekkarok (Lirika), kamarakarok (Tornisa), óvodás, iskolás énekkarok és tánccsoportok (Lendvai Óvoda, Göntérházi Óvoda, 1. Sz. Lendvai KÁI Lindau Néptánccsoportja, Tornisai Ifjúsági Énekkar, a Lendvai KÁI énekkara) fellépését, modern táncot (Dancing Quins, Odranci ÁI) és más pódiumművészeti csoportok és duettek színpadi produkcióit is láthatta a közönség.  

A Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ és a Prekmurje Lendava Néptáncegyüttes szervezésében megvalósult rendezvény a Lendvai Közigazgatási Egység anyagi támogatásával valósult meg.

A generációk együttélése a műsorra is vonatkoztatható volt, ahogy a színes kultúrműsorra és a fellépőkre a multikulturális jelleg is, ami Lendván már természetes.  

 

 

MCSi Design