kele
perec1
garas1
63. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2019. 10. 10.
kiscim4119
 

VII. Kis-Kerka menti dalos találkozó

kerka5018Advent második vasárnapján ünnepélyes hangulatban zajlott a VII. Kis-Kerka menti dalos találkozó Domonkosfán. A hagyományos hímzéskiállítás mellett ezúttal könyvkiállítás is gazdagította a programot.

A Domonkosfai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szervezésében mára hagyományossá vált dalos találkozó célja a helyi és a környlékbeli műkedvelő csoportok találkozása. Ilyenkor a falu apraja-nagyja megmutathatja, hogy a történelmi Őrség kis faluja miként őrzi és élteti becses kincsét, a kultúrát. A műsorban elsőként idén is a legkisebbek léptek színpadra. Dallal, tánccal köszöntötték a közönséget, majd a felnőtt énekkarral közösen is szerepeltek. Az Őrségi Baráti Kar kórusa már állandó vendége a találkozónak, ahogy a Muraszombati Baráti Kör és a radamosi népdalkör is rendszeresen szerepel e színpadon. Ezúttal is gazdag népdalcsokrokkal készültek, majd Šetar Lucija szólóénekével varázsolta el a közönséget. A magyar néptánc ritmusait ezúttal a Pártosfalvi KÁI Ugrós Táncegyüttese hozta el, majd a domonkosfai népdalkör zárta a találkozót.   

A rendezvénnyel egy időben egy kiállítást is megnyitottak a faluotthon épületében lévő könyvtár helyiségében. Az érdeklődők a magyar írók szlovén nyelvű és a szlovén írók magyar nyelvű könyveit tekinthették meg. A hagyományokhoz híven pedig a helyi hímzőkör is bemutatta éves munkáit.

 
 
 
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben