kele
perec1
garas1
63. évfolyam
25. szám
Megjelenés:
2019. 06. 20.
kiscim2519
 

Csivre József pillanatképei Lendváról

csivre11191– Csivre József fényképein az életet ünnepli, s az folytonos utazás – hangzott el a kizárólag telefonkészülékkel dolgozó fotós alkotásairól Sobočan Ladislav méltatásában a csütörtöki kiállítás-megnyitón a Bánffy Központban.

csivre11192A lendvai Foto-video Klub elnöke a Pillanatképek cím alatt kiállított fotók részletes bemutatásában kiemelte, hogy Csivre József amatőr fotós a Lendva-vidéki tájképekből álló, a makro- és mikrovilágot is megörökítő képein jól ismert háttereket is felvonultat: egy-egy közismert épületet vagy tájkivágást, a szőlődombokból fölemelkedő ködöt, melyek mind-mind itthoni emlékeket idéznek fel bennünk. – Van, aki úgy járja végig életútját, hogy elmereng a hajnali órák csodálatos napfelkeltéiben, figyeli a virágokat, az embereket, elmerül a madarak énekében, élvezi a naplementét… – folytatta Sobočan. Az ilyen emberek látnak, hallanak és éreznek. Mások – s a fényképezőgép, a felvevőgép szerelmesei ilyenek – arra törekednek, hogy fotóikon egy-egy emlékezetes pillanat, élmény, találkozás vagy egy különös színhatás legalább részben megmaradjon.

Csivre József felszólalásában megköszönte a Bánffy Központnak a támogatást és a lehetőséget, továbbá elárulta a telefonos applikáció nevét is, mellyel a technikai forradalomnak köszönhetően ilyen jó minőségű és technikailag is kifogástalan felvételek készíthetők ezzel az egyszerű eszközzel. Fotói március végéig tekinthetők meg.

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben