kele
perec1
garas1
63. évfolyam
25. szám
Megjelenés:
2019. 06. 20.
kiscim2519
 

Gál Tibor újabb életképei

foto tibi1119A Göntérházi Hetés ME és a Göntérházi Helyi Közösség szombaton fotótárlatot szervezett, amelyen Gál Tibor tavalyi, Falusi életképek címmel rendezett, kétszáznál több látogatót vonzó kiállításának a folytatására került sor.

Šebjanič Valéria, az egyesület elnöke köszöntőjében kiemelte a hagyományőrzés e formáját, hiszen ezen fényképek által az azokon megjelenő alkalmi viseletek vagy hagyományok őrződtek meg.

Varga József tárlatvezető beszédében 25 témakörbe sorolta be a közel 130 nagyítást, a szerző magángyűjteményében gondosan őrzött, az utóbbi időszakban előkerült fotót. A szerző buzdítására a falusiak és a faluból elszármazottak is ajánlottak fel fényképeket, amelyeken a cséplés, a maskurázás vagy az önkéntes munka (a régi vásárhely felszámolása, s annak más helyre költöztetése), s a falu iskolájában zajló kultúrtevékenység látható. 

Gál Tibor köszönetét fejezte ki a helyi közösség leköszönő és új elnökének (Gerebic Bettinának és Pisnjak Alenkának) az önzetlen segítségért, az egyesületnek pedig azt ígérte, hogy a munkát folytatni fogja, hiszen a fényképész feladata az örökké éber figyelés.
 
 
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben