kele
perec1
garas1
63. évfolyam
25. szám
Megjelenés:
2019. 06. 20.
kiscim2519
 

Rövidesen indulnak munkálatok a tájháznál

volgyime1119Az egykori iskolában tartotta meg pénteken éves közgyűlését a völgyifalui Petőfi Sándor Művelődési Egyesület. A programban gazdag elmúlt évi tevékenységet idén is folytatni szeretnék, ugyanakkor rövidesen elkezdődnek a munkálatok a tájház kapcsán is.

Lázár Lenke elnök éves beszámolójában elhangzott, hogy a korábbi évekhez hasonlóan tavaly is aktív volt az egyesület, a tagok gondoskodtak a rendezvények sokszínűségéről, számos kulturális rendezvényen szerepeltek és helytálltak néhány magyarországi fellépésen is. A népdalkörnek 54, a Pünkösdi Rózsa citeraegyüttesnek 27, míg a gyerekszekciónak 15 próbája volt. Megszervezték az anyák napi rendezvényt, főszervezői voltak a 11. völgyifalui falunapnak és az Adventi Apróságok rendezvénysorozat keretében ajándékok és aprósütemények készítését szervezték meg a Mikulásváróra, valamint a szépkorúak találkozójára. Az egyesület csoportjai 38 különböző rendezvényen szerepeltek itthon és távolabb. Rendszeres visszatérői voltak a szilvágyi Szilvafesztiválnak és meglátogatták a cserekapcsolatot ápoló pozsonyeperjesi barátaikat is a Felvidéken. Novemberben megalakult az egylet új hímzőköre, amelynek Nemec Rozina a szakmai vezetője. Emellett az egyesület sikeresen bemutatkozott a Hagyományok Házában Budapesten. Lázár Lenke öt sikeres pályázatról is beszámolt, amelyek között kilenc citera és kellékek beszerzésének támogatása is szerepelt.

Az egylet 2018-ban 7.000 eurós költségvetéssel rendelkezett, a kiadási oldal 6.900 eurót tett ki. A beszámolók egyöntetű elfogadása előtt Gerenčer Sabo Metka pénzügyes leltárbizottság kinevezését javasolta, amely évente számon tartja az egylet alapeszközeit.

A 2019-es programtervben a hagyományos programok szerepelnek, amelyeket tovább kívánnak erősíteni. A közkedvelt falunapot június 29-én szervezik meg a helyi közösség és a falu többi egyesületének közreműködésével. A programterv kötetlenebb részét pedig a vendégszereplések tartalmazzák. A programok megvalósítása érdekében az egyesület folytatja a pályázati lehetőségek kiaknázását, az elnyert eszközök egy részét a népdalkör új szereplőruháinak beszerzésére használnák fel, valamint hangosítás vásárlását tervezik.

Az egyebek alatt elhangzott, hogy két új taggal bővült a népdalkör, amelynek szakmai vezetését a továbbiakban Gyurica Ilona tag vállalta el. Rövidesen nagy ütemben elindul viszont a tájházprojekt megvalósítása, erre a keretösszeg idén 120.000 euró.

A nőnapon megtartott közgyűlésen apró ínyencséggel kedveskedtek a hölgyeknek, míg Szabó Ferenc korábbi elnök odaadó munkáját ajándékkal köszönték meg a tagok. 

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben