kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

A József Attila-díjas Bence Lajos köszöntése

lajos1319A Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet (MNNI) és a Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ (KKK) szervezésében március 21-én, a költészet világnapján rendezett fogadáson köszöntötték fel Bence Lajost, az első muravidéki József Attila-díjas költőt, irodalomtörténészt.

A könyvtár zsúfolásig megtelt olvasótermében családtagok, barátok, képzőművészek, irodalmárok a Muravidékről és Magyarországról tisztelték meg jelenlétükkel, köszöntésükkel és gondolataikkal a néhány nappal előtte Budapesten a rangos díjat átvevő költőt. Elsőként a szervezők nevében Soós Mihály, az MNMI és Halász Albert, a KKK igazgatója köszöntötte, aki közvetítette Szemes Péter zalai irodalomkritikus levelét és Pál Péter színinövendék verses köszöntőjét is. Majd a díjazottat felköszöntötte Horváth Ferenc, Péntek Imre és Kardos Ferenc, illetve Kovács Tibor-Ringó saját alkalmi költeményével…

Bence Lajos költeményeit a Versmondó Stúdió tagjai – Szekeres Zadravec Ilona, Szőke Krisztina és Bači Jasna – adták elő, az 1. Számú Lendvai KÁI tanulói pedig gyermekverseiből szavaltak el egy csokrot és egy-egy szál virágot adtak át a költőnek.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben