kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Az egész balettosztály a színpadon

balett1319A lendvai színházban március 20-án a Lendvai Zeneiskola balett-tagozatának növendékei bemutatták Csajkovszkij örökbecsű művét, A hattyúk tavát.

A fájdalommal és szenvedéllyel átszőtt, a zene és a mozgás totális összhangjára épülő darab a koreográfiák tisztasága és egyértelműsége, valamint a megannyi csoportos jelenet miatt mindig megfogja a közönséget, akkor is, ha azt kezdőktől, s nem profiktól látjuk. Vanessa Kreslin koreográfiája, valamint a színfalak mögött működő kollégák összmunkája, Cecilija Kreslin kosztümjei és az ez alkalomra bérelt díszlet pedig tökéletesen segítette a megvalósítást.

A 10 évvel ezelőtt indított balett-tagozatnak nem ez az első meglepetése. Az időközben felcseperedett utánpótlással 68-as összlétszámúvá vált tagozatnak idén minden korosztálya színpadra lépett, s mindez iskolai bemutatóként a fejlődési ívre is szép például szolgált a szülőknek, nagyszülőknek és más érdeklődőknek.

A fájdalmasan szép, tragikus végű történetet Vanessa Kreslin koreográfus a klasszikus darabnak a szerkezetét, zenei és mozgásképét némileg átadaptálva is a teljesség igényével kívánta átnyújtani a közönségnek, s ez sikerült is. A mozgás és a színpadkép teljes összhangjára a kicsiknél még nem jutott elég tanulási idő, bár biztosan sokat segített, hogy a bemutató előtti napokat a viszonylag nagyszámú csapat a színházban töltötte.    

Az előadás végén Magyar Hajnalka iskolaigazgató is a „teljes egészében saját” megvalósításra volt a legbüszkébb. Ahogy arra is, hogy a lenti zeneiskolával több évtizedre visszanyúló kapcsolat eredményeként létrejött koncert után, a 60 éve működő intézmény első jubileumi hangversenyét követően a balettelőadással folytatódott a sorozat, sőt néhány hét múlva a muravidéki zeneiskolák négyévenként változó helyszínű koncertje is Lendván lesz.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben