kele
perec1
garas1
63. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2019. 07. 18.
2919
 

Könyvek és dalok társaságában

konyvej17191A Könyv éjszakája rendezvény évek óta a könyv ünnepének számít. Idén a szlovén könyvtárak által támogatott és szervezett központi rendezvényeken április 23-án is az új vagy a közelmúltban megjelent könyveket mutatták be.

A Lendvai Könyvtárban a köszöntőszavak után Hozjan Danijela, a Lendvai Kultúregyesületek Szövetségének elnöke a Pobiralci rose – Harmatfogók című, az év végén megjelent költői antológia fontosságáról szólt. Ez, ahogy már a címe is jelzi, többnyelvű kötet, s a multikulturális közeg egyik „felismerhető” kiadványává vált, benne a helyi költők és írók alkotásaival szlovén és magyar nyelven, illetve fordításban.

Másodikként Vida Pavla petesházi meseíró és mesemondó unokájának írt meséit olvasta fel. Harmadikként pedig a két szerző, Bobovec Szabó Petra és Mark Krenn által jegyzett Sali elégiák – Šalovske elegije énekeskönyvet mutatták be. Az est keretében került sor Magdič Janja elsőkötetes nemrég megjelent könyvének újbóli bemutatására is.

A hangulatról a gyertyánosi női kar és a Mantraši zenekar, valamint a Belmura oktet gondoskodott. Irodalmi alkotásokkal Szőke Krisztina és Bači Jasna lépett a közönség elé.
konyvej17192
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben