kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719
 

Továbbjutó lendvai színjátszócsoportok

szinjatszok1719A 2018/19-es tanévre igencsak megerősödött a gyermekszínjátszás Lendván. A Kisoroszlánok Koter Gizela és Nađ Eva vezetésével immár 4. éve mutat be évente új színdarabot, a teater.smo Kukovec Doroteja vezetésével pedig minden második évben, ami az idei évre esett. A Kocka színjátszócsoport újdonságnak számít, a csoport Nemec Iva és Jereb Mojca vezetésével indult el, de már színpadra is léptek. A gyermekszínjátszók az 1. Sz. Lendvai KÁI, az MNMI és a Kaleido Egyesület égisze alatt működnek.

Az idei, április 13-ig tartó Festival gledaliških sanj (Színházi álmok fesztiválja) nevű rendezvényen a ljubljanai Pionirski dom színháztermében az 1. Sz. Lendvai KÁI tanulóinak három színjátszócsoportja mutatkozott be: a Kocka a Kakšna drama! című darabbal, a teater.smo a Tik tak című művel és a Kisoroszlánok a János vitéz című színjátékkal. Az előadásokat szakmai zsűri értékelte Staša Prah dramaturg, Nina Pertot Weis koreográfus, Klemen Janežič színész és Urša Strehar Benčina drámapedagógus összetételben. Mind a gyerekek, mind a mentorok jól teljesítettek. A lendvai csoportok megtekintették a többi szlovéniai színjátszócsoport előadásait is, ismerkedtek, nevelődtek.

A Kisoroszlánok magyar nyelvű előadása idén is különlegességnek számított a fesztiválon. A zsűri szakmai értékelése szerint a csoport példaértékű a drámapedagógiai feladatok felhasználásában az előadás során.

Mind a három csoport a Kulturális Közalapítvány Lendvai Területi Kirendeltsége szervezésében a cserencsóci gyermekszínjátszó- és bábcsoportok találkozójára továbbjutó együttes. Ismét április 18-án a regionális találkozón mutatkoznak be Belatincon.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben