kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

Nótás kedvvel 20 éve

cim nota1819Két évtizede, 1999-ben alakult a Dobronaki Nótázók népdalkórus, amely azóta töretlenül alkot, gyakorol, fellép, s nem utolsó sorban több ízben fiatalításra is képes volt. Eddigi munkájuk négy hanghordozót is eredményezett, elsősorban azonban jó hangulatot és humort hozott az elmúlt 20 évbe, függetlenül a próbák vagy a fellépések helyszínétől. 

 

 

A jókedv és a népdal tisztelete vezérli őket

 

Pénteken a dobronaki művelődési házban vendégfellépők műsorával tarkítva ünnepelte két évtizedes létét a Dobronaki Nótázók népdalkör. A két évtized alatt az együttes négy hanghordozót adott ki, több száz próbát és fellépést mindig a jókedv, a humor és a zene tisztelete jellemezte.

A Dobronaki Nótázók csoportja még a múlt században, 1999-ben alakult, azóta töretlen fejlődést, szükség szerint több ízben megújulást, fiatalítást tudott felmutatni. Talán azért, mert a két élvtized alatt a heti rendszerességgel megszervezett próbákon, illetve a számtalan fellépésen is mindig kötetlen, jókedvű hangulatban tudtak működni, illetve erről mindig gondoskodott szakmai vezetőjük, Kardos Endre Bozi.  Így volt ez a péntek esti dobronaki ünnepi gálaműsoron is, amelyen természetesen a 14 tagból álló dobronaki együttes volt a főszereplő. A műsort színesítette a szintén Kardos Endre által vezetett Vadrózsák népdalkör, illetve a pincei Zala György ME néptáncegyüttesének fellépése. A gálaműsort a felvidéki népzenész, népzenei kutató, Agócs Gergely műsora is varázslatosabbá tette. A „Fölszállott a páva” televíziós tehetségkutatóból, zenei műsorból ismert zenész ősi magyar hangszerekkel, tárogatóval, kobozzal, illetve dudával és furulyával mutatta be a valamikori magyar népzenét, többek között régi muravidéki zenéket is.

A nótázók a gálaműsor végén a színpadon fogadták a barátok, testvércsoportok, támogatók, fenntartók gratulációit és ajándékait, majd a művelődési ház halljában folytatták születésnapi ünnepségüket az annyiszor megénekelt és megünnepelt dobronaki nemes nedű és a jó ételek mellett.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben