kele
perec1
garas1
64. évfolyam
6. szám
Megjelenés:
2020. 02. 13.
kiscim0620
 

Igazi muri volt a Muri

muri2019A II. Számú Lendvai KÁI tanulói és kollektívája a hagyományos „Menni fog” című rendezvényükön idén a szlovén gyermekirodalom egyik legismertebb alakja, Muri macska történetét bemutatva rengeteg zenével, tánccal, játékkal töltötték be a lendvai színháztermet.  

Az előadás előtt a színültig megtelt lendvai színházteremben az egybegyűlteket Horváth Lívia igazgató köszöntötte, majd máris elkezdődött a műsor, amelyben a II. Számú Lendvai KÁI tanulói és kollektívája mellett a lendvai óvodások, a lenti Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai Intézet, valamint a csáktornyai oktatási központ növendékei léptek fel. 

A hagyományos „Menni fog” rendezvény évről évre arra hivatott, hogy a szélesebb nyilvánosságnak is bemutassa: a sajátos nevelési-oktatási igényű gyermekek nem az élet egy elkülönített részeként léteznek, hanem igenis hasznos láncszemei lehetnek a társadalomnak. Ahogy eddig is, ennek érzékeltetése a lendvai iskola kollektívájának és tanulóinak, illetve a műsorban résztvevő vendégeknek idén is sikerült. Ezúttal a szlovén gyermekirodalom egyik legismertebb alakja, a Kajetan Kovič által megalkotott „Maček Muri”, vagyis Muri macska történetét mutatták be rengeteg zenével, tánccal, játékkal, történeteiket a mindennapi életből, a barátságot, a szeretetet, az élet örömeit.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben