kele
perec1
garas1
64. évfolyam
6. szám
Megjelenés:
2020. 02. 13.
kiscim0620
 

Iskolás csoportok regionális folklórgálája

ringaLendván rendezték meg május 8-án „Ringaraja” címmel az iskolai folklórcsoportok regionális szemléjét, melyen Gaberščik Adrijana válogatásában 11 sikeresen továbbjutott csoport lépett fel a Muravidékről és Maribor környékéről.

A  Lendva-vidéki csoportokat az 1. Számú Lendvai KÁI Lindau Néptáncegyüttese, továbbá az odrijánci iskola csoportja, valamint a belatinci iskola két csoportja (Veseli Marki II. és III.) képviselte. Ez utóbbiak az aratás szokásához kapcsolódó Delavne dekle, azaz Munkáslányok című produkciót a koreográfiát és az éneklést tekintve is a legkiforrottabb formában mutatták be. Külön értékként jelent meg mellettük a héttagú zenekar (klarinétok, cimbalom, hegedű), így egyértelműen ők vitték el a pálmát.

A maribori körzetből is jó produkciók kerültek színpadra a folklór és a dallamkincs vándorlásának és közbeni változásának, a stájerországi és a muravidéki szlovén táncos-dalos hagyománynak az ötletes ötvözésével. Az utolsóként fellépő maribori KUD Študent ifjúsági csoportjának színes előadásában pedig a legkisebbektől a legnagyobbakig terjedő korosztályok között lévő szintbeli különbségek kiküszöbölésére törekedtek, így egy nagyon átgondolt és kerek előadást produkálva érdemelték ki a közönség vastapsát.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben