kele
perec1
garas1
63. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2019. 09. 19.
kiscim3819
 

Hova visz bennünket a szél?

fotofoto2119Május 18-a a múzeumok világnapja. Ezen a napon több új kiállítás is megnyílik világszerte, és nincs ez másként Lendván sem, ahol a Színház- és Hangversenyterem előcsarnokában a Hova visz bennünket a szél? című fotókiállítás nyílt meg.

Akik szombaton korán keltek, láthatták, ahogy egy hőlégballon igen alacsonyan áthaladt Lendva felett. Ez a látvány a délutáni fotókiállítás megnyitójához kapcsolódott, ahol a FotoFoto csoport fényképészei, Divjak Karla, Divjak Igor, Galič Tomaž, Kacafura Miha és Lešnjak Alfred állította ki fényképeit, melyeket nem mindennapi perspektívából készítettek: egy hőlégballonból. Kacafura Miha fényképész a megnyitón elmondta, nagyon találó neve van a kiállításnak. Véleménye szerint ugyanis a hőlégballonnal nem lehet úgy repülni, mint például a repülővel, melynek az is a célja, hogy minél gyorsabban egyik helyről a másikra jussunk vele, és közben nem igazán láthatjuk a tájat. Nem úgy, mint a hőlégballonból, amit lehet irányítani, de lényegében a szél határozza meg, merre haladunk, az utazás pedig lassú. Miközben a levegőben vagyunk, a lábunk alatt csak néhány négyzetméternyi hely van, körülöttünk nincs fal vagy ablak, így tényleg megcsodálhatjuk az elénk táruló látványt, és ha van nálunk fényképezőgép, azt meg is örökíthetjük.

A továbbiakban Lendva Község polgármestere, Magyar Janez is köszöntötte az egybegyűlteket. A fotókat még néhány hétig minden nap láthatja a közönség a nyitvatartási időn belül.

SoPe

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben