kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719
 

Zeneiskolai tanévzáró hangverseny

zeneisk2319A Lendvai Zeneiskola május 29-én rendezte meg a Színház- és Hangversenyteremben idei tanévzáró hangversenyét. Magyar Hajnalka igazgató zárszavában a mögöttünk lévő tanévet rendkívül sikeresnek nevezte, hiszen több olyan hangversenyt, balettelőadást is sikerült megszervezniük, amivel öregbíteni tudták intézményük hírnevét.

Ez nem csak az új premier-előadásra, a Hattyúk tava balettre – mely az összes balettos közreműködésével valósult meg –, hanem a fúvószenekarok találkozójára, a Lenti Zeneiskolával évtizedekre visszanyúló együttműködés kapcsán megtartott közös koncertre és a mai hangversenyre is vonatkozik. A rendkívül színes, változatos, balett- és zeneszámokat ötvöző bemutató tanár és diák, kíséret és szólóhangszer váltakozásán alapult, de volt néhány kamaraegyüttesi darab is fuvolásokkal, klarinéttal, fúvósokkal. A táncok a színpadképpel összhangban már a közelgő szünidőt idézték, heverőkkel, napernyővel…

A záró részben Magyar Hajnalka kiosztotta a tanári kar elismeréseit annak a 24 tanulónak, akik a sikeres év eredményeihez fellépőként vagy más módon is hozzájárultak, a zeneiskola tanáraiból verbuvált együttes pedig néhány nyarat idéző számmal búcsúztatta a tanévet.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben