kele
perec1
garas1
63. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2019. 09. 19.
kiscim3819
 

A Kisoroszlánok az Országos Gyermekszínjátszó Találkozón

kisoroszl2419Június 6-a és 8.-a között szervezték meg Szegeden a XXVIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót, ahol a 2018/19-es tanév legjobb gyermekszínjátszó csoportjai mutatkoztak be a helyi Szent-Györgyi Albert Agórában. A találkozó az eseménysorozat záró, reprezentatív rendezvénye volt, amelyre a szakmai értékelők a kiemelkedőnek talált előadásokat delegálták. A találkozón jelen volt a muravidéki Kisoroszlánok színjátszócsoport is, mely a közönségnek legújabb darabjával, a János vitéz című játékkal mutatkozott be Koter Gizi és Nađ Eva rendezésében.

A Kisoroszlánok megoldottak minden akadályt, még azt is, hogy így az iskolaév vége előtt, pénteken reggel elinduljanak Szeged felé. Az első napon nézők voltak. A vajdasági Palicsról érkező Színjátszó Grund – nagyok csoportja és Szlovákiából a gömörfalvi Harkácsi Pimpó Bábcsoport léptek a színpadra, de a szervező, a Magyar Drámapedagógiai Társaság gondoskodott az esti jó hangulatról is. A színpad a második nap lett a lendvaiké, a kamarateremben a János vitéz című darabot mutatták be. Az előadást szakmai zsűri kísérte figyelemmel Pass Andrea drámaíró, rendező és Perényi Balázs drámatanár-rendező személyében. A csoportnak és a felkészítő tanároknak Vidnyánszky Attila, a budapesti Nemzeti Színház vezérigazgatója is gratulált levélben.

A XXVIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó ismét bebizonyította, hogy a színház közösségeket teremt, ami igaz a lendvai csoportra is.

-ko

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben