kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Szép siker a szlovén szavalóversenyen 

sloszaval24193A Dobronaki KÁI múlt pénteken rendezte meg a helyi művelődési házban a sorrendben már 9. hagyományos szlovén nyelvű szavalóversenyt, melyre a kétnyelvű iskolák mellett a szélesebb, Mariborig terjedő régió 18 iskolájából érkeztek versenyzők.

Délelőtt az 1–5. osztályosoké volt a színpad – összesen mintegy 120 kis versmondó érkezett Dobronakra –, délután pedig mintegy nyolcvan 6–9. osztályos tanuló mérte össze tudását szavalásban és bátor kiállásban. A háromtagú zsűrit Vesna Radovanovič, Mira Rebernik Žižek és Dragica Haramija alkotta. Dragica Haramija, a zsűri elnöke, a Maribori Egyetem Bölcsészkara szlovén tanszékének tanára a verseny délelőtti színvonaláról elégedetten nyilatkozott: – Voltak nagyon jó produkciók, s ahogy az lenni szokott, gyengébbek is, s van, ahol nagyobb hangsúlyt kell fektetni a versválasztásra. A győztesek viszont láthatóan komoly felkészítést kaptak – emelte ki a zsűri elnöke.

sloszaval24191A dobogósok között sok hazai név is feltűnt: a 2. osztályos korcsoportban Kolman Katarina a Göntérházi KÁI-ból 3. helyezést ért el. A 3. osztályos korcsoportban Gal Alja szintén a Göntérházi KÁI-ból 2. lett. A 4. osztályos korcsoport győztese Levačič Asja az 1. Sz. Lendvai KÁI-ból, Laslo Larisa, a Dobronaki KÁI tanulója 2. lett, míg Kuhar Iva a Pártosfalvi KÁI-ból 3. helyezést ért el. Az 5. osztályosok korcsoportjában Pahor Staša, az 1. Sz. Lendvai KÁI tanulója 2. lett, a 6. osztályos korcsoportban Kelenc Iraja Živa, szintén az 1. Sz. Lendvai KÁI tanulója 3. helyezést ért el. A 7. osztályos korcsoport legjobb szavalója Agg Jana, a Göntérházi KÁI tanulója lett, 2. helyezést ért el Laco Nina a Pártosfalvi KÁI-ból, 3. helyezett pedig Kralj Pia lett a Dobronaki KÁI-ból. A 8. osztályos korcsoportban 3. helyezést ért el Bürmen David a Dobronaki KÁI-ból. A 9. osztályos korcsoport győztese Žilavec Fran, az 1. Sz. Lendvai KÁI tanulója, a 2. hely Tot Rebekát, a Dobronaki KÁI tanulóját illette meg, míg a 3. helyezést Vuk Nika, szintén a Dobronaki KÁI tanulója érte el.

A szervezők nevében Matjašec Ana tanárnő, Horvat Agata mellett a verseny egyik ötletgazdája és szervezője köszönte meg mindenkinek a részvételt azzal, hogy jövőre ismét találkoznak.

MCSi Design