kele
perec1
garas1
63. évfolyam
49. szám
Megjelenés:
2019. 12. 05.
kiscim4919
 

A Kerka táncegyüttes műsora Lendván  

kerka3119Nagy lépés a profizmus felé – gondolkodom, amíg a lenti Kerka táncegyüttes péntek esti fellépését nézem a lendvai Színház- és Hangversenyterem nyári színpadán.

Aztán gyorsan elhessegetem magamtól ezt a gondolatot, hiszen ezt térségünkben is millió visszahúzó erő akadályozza: a legtöbb esetben személyes okok, a toborzás és a tagok bekapcsolásának nehézségei, a cseppet sem kevés lemondással járó próbák és fellépések.

Itt azonban valami más kezd megvalósulni, hiszen a Kis Kerka fiatal táncosai között néhány kiválóság is akad, akik tartásban, „feszítésben” – a női csípőmozgást nélkülözve – ott haladnak nagykorú társaik mögött.

Az egyórás műsor a túlzott kivilágítás és az élőzenei kíséret hiánya ellenére is elvarázsolta a közönséget a koreográfiára koncentrálás, a biztos színpadi jelenlét és a táncosok laza mozgása, kedves mosolya révén.

 

 

A köszönőszavak elsősorban a 15 év utáni újbóli szereplésnek és a szervezői gondosságnak is szóltak, ami a zalai-muravidéki, valamint az utolsó, nálunk is ismert mezőségi blokkot is indokolta. Főleg az utolsó, elköszönő tánc óriási bravúr, kiugró minőség volt! A Felszállott a páva versenyszámai között lenne a helye – mert ott nagyobb figyelmet kapna, mint itthon Zalában, elhihetik...

Én a magam részéről a Nyáron Lendvára programsorozatból ezzel már megkaptam a népzenei-néptáncos részemet, örülök annak is, hogy végre értő közönséggel ülhettem a nem túl kényelmes betonon, bár legszívesebben táncra perdültem volna...

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben