kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

Új gyermekelőadás jótékonysági akcióval

jotekony4019Vasárnap délelőtt szinte teltház előtt mutatta be premier-előadásként a lendvai származású Miša Gerič Špacapan színháza a Dalok a padlásról című zenés gyermekdarabot. Az előadás jótékonysági célt is szolgált, hiszen a belépőkből összegyűlt önkéntes adományok teljes összegét a szívelégtelenségben szenvedő Stančin Ivan szívműtétjére fordították.

A lendvai Színház- és Hangversenyterem szinte megtelt a Pesmi s podstrešja (Dalok a padlásról) című gyermekelőadás premierjére, amelyet a „Miškino gledališče”, a lendvai származású Miša Gerič Špacapan színháza mutatott be. A zenés színházi előadásban Dejan Krajnc, a legmagasabb frizurát viselő szlovén zenész, a közismert Poskočni muzikanti együttes tagja szerepel Gerbec Martin és a szintén lendvai származású Raščan Ana mellett.

 

 

A történet egy elhagyatott, poros padláson zajlik, ahol Poskočni Dejan, Tinka Vijolinka kislány, Martin zenész és Madame Kotta segítségével szétárad a varázslat és felcsendülnek az ismert régi szlovén gyermeknépdalok. A gyermekek és a felnőttek egyaránt élvezték az előadást, amelyben folyamatosan jelen volt a zene és az ének.

A premier humanitárius célt is szolgált, hiszen a belépőből összegyűlt önkéntes adományok teljes összegét a színház rajongójának, a négyéves lendvai kisfiúnak, Stančin Ivannak gyűjtötték, aki szívelégtelenséggel él és akire újév után külföldön szívműtét vár. A kis „bátor harcos” hálásan, jókedvűen, gitárral a kezében, zenével és énekkel köszönte meg a lendvai közönségnek a neki gyűjtött 2.003 eurót.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben