kele
perec1
garas1
64. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2020. 07. 30.
kiscim3020
 

Színjátszótalálkozó Felsőlakosban

szintal4819Felhőtlen szórakozást, sok humort és néhány premierelőadást ígért a felsőlakosi színtársulat vasárnap délutáni színjátszótalálkozója, melyre a szomszédos települések csoportjait hívták meg.

Herman Kornélia köszöntőjében a hazai színjátszók új előadása, a „Megint az orvosság” című háromszereplős darab mellett a már részben ismert korábbit, a „Fiuk Ödön az orvosnál” című előadás felújítását jelentette be.

Majd „bevallotta”, hogy mindkét premierelőadás szövegét, forgatókönyvét is ő írta, s az orvosos darabban az egyik főszerepet is vállalta. Megtudtuk tőle azt is, hogy a helyiek közül többen is kacérkodnak a „stand up”-műfajjal, s próbaképpen Csótár Bettivel egy hosszabb jelenetet be is mutattak. Reménykeltő próbálkozás volt!

 

 

Rajtuk kívül az alsólakosiak „Kapcán még megvolt” című, félreértéseken alapuló kabaréjelenetsorát láthattuk, mely egy módos vállalkozó nejének félrelépését és az ügy kétségbeesett tisztázását mutatja be „régi motoros” szemtanúk közreműködésével, de a kimosdatásra egy ugyancsak fatálisan egyszerű félreértés miatt nem kerül sor…

Őket a lendvai Kofetarji követte, akik Baša Kornelija tollából a „Preljuba soseda” (A drága szomszédasszony) című kétrészes darabot mutatták be Nađ Éva rendezésében. A jól összeszokott csoport egy nemrég elhalálozott és most szellemként jelen lévő szereplőnek, illetve a még élő barátjának a jelenetét boncolgatja özvegyasszonyok társaságában. A humorral átszőtt jelenetsor nagyon is valóságos lendvai miliőt varázsol a színpadra, mely nem nélkülözheti a pletykát, nosztalgiával és rosszmájúsággal fűszerezve a mondanivalót. A szünet után a lendvai LeSzSz társulat Háy János Herner Ferike-darabjának a részletével lépett a közönség elé, szép sikerrel.  

 

 

MCSi Design