kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Közös hímzéskiállítás, gyümölcsöző együttműködés

kezimun50191Pénteken került sor a Lendvai Nyugdíjasok Egyesületének szervezésében a már hagyományos éves hímzéskiállításra, amelyen a csáktornyai Zlatne ruke asszonyainak a munkái is a közönség elé kerültek.

Az egykori önkiszolgáló Ljudska pravica téren lévő helyiségében a felállított kiállítás egyik méltatója, Varga Marija elmondta: a mai nap nagy ünnep számukra, hiszen a hímzéskultúra az itt élő nép lelki és érzelmi világának tükrét jelenti. A kézimunkacsoport védi, ápolja és a következő generációknak próbálja átadni a szép hagyományt. A sok fáradságot, erőt, időt és kitartó munkát igénylő kiállítási darabok több stílusban és technikában születtek. A jelen kiállításnak is van valami újdonsága, ezt az üvegek ünnepi csomagolása jelenti – hangzott el.

Marič Aleksander, az egyesület elnöke köszöntőjében megköszönte a helyi hímzők fáradságos munkáját és a szép alkotásokat. Majd a csáktornyai Zlatne ruke  vezetőjének, Vrbanec Anának a lassan évtizedesre nyúló együttműködés kapcsán emlékplakettet nyújtott át a barátságért és a közös kiállítások szervezésében tett erőfeszítéseikért, a jelen kiállításon való közreműködésért. A rendezvényen a Lendvai Zeneiskola harmonika-trombita duettje lépett fel.

 

 

 

MCSi Design