kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

„Lendvai művészNők” Budapesten

budapest5219December 17-én kora este Budapesten kiállítás nyílt meg a Hegyvidék Galériában „Lendvai művészNők” címmel. A négy kiállító képzőművész Dancs-Roth Marika, Hojnik Cvetka, Király-Moss Suzanne és Šinko Sabina – akikben első ránézésre nem sok közös van.

Dancs-Roth Marika, Hojnik Cvetka, Király-Moss Suzanne és Šinko Sabina különböző korcsoportokhoz tartoznak, a családi állapotuk sem azonos, de mindnyájukat összeköti Lendva és a művészet. Ilyen összeállításban ez az első közös bemutatkozásuk.

 

 

A megnyitón jelen volt Lendva Község polgármestere, Magyar Janez, aki köszöntőjében elmondta, nagyon büszke arra, hogy egy ilyen kis városka, mint Lendva ilyen gazdag kultúrával rendelkezik, és ezt a budapestiek is megismerhetik. Utána Robert Kokalj, Szlovénia magyarországi nagykövete köszöntötte az érdeklődőket és kiemelte, hogy már két éve is voltak muravidéki alkotások a Hegyvidék Galériában, és örül, hogy ez most megismétlődik. Végül Csepreginé Volosinovszki Mária, az Oktatási és Közművelődési Iroda vezetője szólt, aki a XII. kerület és Lendva között évek alatt kialakult jó kapcsolatról beszélt. A kiállítást Pisnjak Atilla, a Lendvai Galéria-Múzeum művészettörténésze nyitotta meg, elemezve néhány szóban a négy művésznő munkásságát és kiállított alkotásaikat. A tárlat, amely történelmi jelentőségű, hiszen még nem nyílt olyan kiállítás, amelyen csak lendvai nők alkotásai láthatók, ingyenesen megtekinthető a budapesti Hegyvidék Galériában 2020. január 18-áig.

 

 

MCSi Design