kele
perec1
garas1
64. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2020. 07. 30.
kiscim3020
 

Nem fáj, de belehalok…

biheka06201Biheka, azaz Bischofné Hesinger Katalin zalalövői költő, énekes és festő volt február 4-én a Bánffy Központ vendége, aki Hang-Szín-Játék című irodalmi estjén a legfrissebb kötetéből osztott meg műveket és adott elő néhány megzenésített verset.

biheka06202Az alkotóval Zágorec-Csuka Judit beszélgetett arról, jó-e nőnek lenni, illetve hogyan lehet a párkapcsolatot, a szerelmi érzést kialakítani a mai rózsaszín világban? Esetleg hogyan élhető meg a gyász és hogyan a nőiség? A költő őszinte és magabiztos vallomással szolgált minden témában, a hitelességet emelve ki mint költői-alkotói erényt, a nőiesség témában pedig a gyöngédséget. De nagyon jó érzés az is, derült ki a 10 éve férjét elvesztő költő vallomásából, ha az emberre figyel a környezete. A remek hangszínnel megáldott költőnő énektudását is megtapasztalhattuk: blues-os hanghordozása remekül ötvöződött a versek hangulati elemeivel, gyakran ambivalens világával.   

biheka06204Erőteljes színekkel megformált képei, portréi is határozottságra utalnak, s az angyali-tündéri  jelenlétre, ahogy arra dr. Csider Sándor, a Savaria Egyetemi Központ nyugalmazott docense mint méltató figyelmeztetett, aki a Lendva és a Zalalövő között kialakult, évtizedekre visszanyúló kulturális kapcsolatról is szólt.

 

 

MCSi Design