kele
perec1
garas1
64. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2020. 09. 24.
kiscim3820
 

Évről évre tartják a színvonalat

volgyi ME09201A völgyifalui Petőfi Sándor Művelődési Egyesület február 28-án megtartotta évi rendes közgyűlését a falu egykori óvodájában.

Először az egyesület elnöke, Lázár Lenke köszöntötte a tagokat, valamint a többi vendéget. Utána áttekintették a tavalyi közgyűlés jegyzőkönyvét, majd következett a csoportvezetők beszámolója a 2019-es évről. A népdalkör kapcsán Szabó Ferenc beszámolójából kiderült, hogy tavaly összesen 52 próbájuk volt, és csak Völgyifalun kívül tizenhétszer léptek színpadra. Nyáron részt vettek a XIV. Nemzetközi Halászléfőző Versenyen Lendván, ahol bronzelismerésben részesültek, ősszel pedig Andráshidán a Vass Lajos Népzenei Verseny elődöntőjében aranyminősítést és ezzel továbbjutást szereztek.

volgyi ME092012Ezután Lázár Lenke bemutatta a népdalkör és a Pünkösdi Rózsa citeraegyüttes tavalyi közös programjait, amelyekből összesen 37 különböző szereplés, illetve más, közös szervezésű projekt volt. Ezek között volt több olyan is, amely kifejezetten a gyerekeknek szólt, mint például az Adventi apróságok Völgyifaluban.

A következőkben Sabo Gerenčer Metka pénztáros bemutatta a tavalyi év költségvetését. Ebből kiderült, hogy az egyesület 2019-ben hét pályázatot nyújtott be sikeresen, december utolsó napján pedig 3.165 euró volt a számlájukon.

A közgyűlés vége felé szó esett még az idei tervekről, a szervezendő programokról. Ezekből kiemelendő jubileumi rendezvényük, amely május 16-án lesz a művelődési egyesület 40. és a keretein belül működő népdalkör megalapításának 25. évfordulója alkalmából, valamint az idén már XIII. Völgyifalunap társszervezői is lesznek. Összességében elmondható, hogy az egyesület tartja a tőle megszokott színvonalat, hiszen mint kiderült, már hosszabb ideje évente mintegy 40 rendezvényen vesznek részt szervezőként, illetve szereplőként, ami igen szép eredmény egy falusi művelődési egyesülettől.

SoPe

 

 

MCSi Design