kele
perec1
garas1
64. évfolyam
14. szám
Megjelenés:
2020. 04. 09.
kiscim1420
 

Lemondott elnöki posztjáról Bači Jasna

jasna1120A hosszúfalui Fehér Jani Művelődési és Turisztikai Egyesület eddigi elnöke, Bači Jasna 2015-től vezette az egyesületet. Mandátuma alatt újjáélesztették a Fehér Jani-emléknapot, a falunapot, aktívan részt vettek számos rendezvényen. Az egyesület közgyűlésén azonban benyújtotta lemondását.

– A 2019-es év az egyik legsikeresebb volt a hosszúfaluiak számára: dobogó a Csentei Rétesfesztiválon, 1. helyezés a Gyertyánosi Falunapok keretében megszervezett Lángosfesztiválon és az ottani falusi játékokon, 1. helyezés a Bográcsfeszten… Mivel indokolja a lemondását? – kérdeztük Bači Jasnát.

– Két ok miatt mondtam le. Az egyik: a pénzügyi hivatal büntetést szabott ki úgy az egyesületre, mint annak törvényes képviselőjére, hiszen az egyesület könyvelője a második felszólításra sem adta le a pénzügyi beszámolót. Ez mindenképpen felelőtlen viselkedés, és nem igazságos sem az egyesülettel, sem a törvényes képviselővel szemben. Az egyesület nonprofit szervezet, hazai és külföldi pályázatokból él, mindent önkéntesen csinál a falu érdekében.

A másik ok: eljött életemben az az idő, amikor más dolgokra kell összpontosítanom. Az elnöki poszt betöltése azonban már nem fér bele ebbe a körbe.

Remélem, hogy jól és sikeresen végeztem a munkámat, én magam tudom, hogy a legjobb képességeim szerint dolgoztam. Sajnos nem tudtam elérni az összes kitűzött célt. Viszont azok a célok, amelyek megvalósultak, elsősorban az egyesület tagjainak kitartását és erőfeszítéseit jelzik. Köszönöm mindenkinek! – mondta a leköszönő elnök.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben