kele
perec1
garas1
65. évfolyam
8. szám
Megjelenés:
2021. 02. 25.
kiscim0821
 

A könyvtár folyamatosan frissíti honlapját

konyvtar1320A zárva tartó Lendvai Könyvtár és Kulturális Központban (KKK) nem állt meg a munka. – Intézményünkben a helyzethez alkalmazkodás és az átállás után intenzíven nekiláttunk a honlapjaink frissítésének, átszerkesztésének. Az első jelentősebb változások már elérhetők, a tartalmak folyamatosan frissülnek. A fordítások bevitele is folyamatos – tudtuk meg Halász Albert igazgatótól. A késedelmi díjak, értesítések és más automatizált beállítások megfelelő átállítása és a kölcsönzésen kívüli munka zökkenőmentesítése után a legtöbb könyvtár lehetővé teszi a távolról történő ingyenes beiratkozást. Mint az igazgató kifejtette, a Lendvai Könyvtárban ezt a Cobiss rendszergazdája, az IZUM segítségével hajtják majd végre. Az igényt bejelentették, várják a kivitelezést.

A Könyvtár és Kulturális Központ az intézkedések feloldásáig a honlapon – www.kl-kl.si – kínál olyan tartalmakat, amelyekkel enyhíthető a válság. Olvasásra ajánlják a digitális könyveket, folyóiratokat, elektronikus gyűjteményeket, ingyenes digitális tartalmakat a világ kulturális, művészeti és oktatási intézményeiből, az egyéb adatbázisokat és az elektromosan kölcsönözhető könyveket a BIBLOS portálon.

– Tudatában vagyunk annak, hogy nincs mindenkinek lehetősége ezek megtekintésére, de tekintettel arra, hogy a fiatalabb korosztály is otthon tartózkodik, bízunk benne, hogy segítenek azoknak, akik szeretnének felszereléshez vagy hozzáférhetőséghez jutni, esetleg tanácsra, képzésre van szükségük. Úgy tűnik, újabb, gyorsabb digitális berendezkedésre lesz szüksége a világnak – nyilatkozta Halász Albert.

 

 

MCSi Design